De New Haven style pizza, ook wel bekend als “a’pizza”, is een pizza met een dunne korst en een zachte textuur. Hij wordt traditioneel gemaakt met tomatensaus, mozzarella kaas en verse toppings. Deze stijl staat bekend om zijn eenvoud en ingrediënten van hoge kwaliteit, waardoor het een favoriet is onder pizzaliefhebbers.
Ingrediënten
- 150g voordeeg (poolish)
- 900g bloem voor elk gebruik (11,75% eiwit)
- 100g bloem type 00 met een hoog eiwitgehalte (12.5% eiwit)
- 4g instant gedroogde gist
- 560g ijskoud water (verdeeld in hoeveelheden van 85%, 5% en 10% (476g/28g/56g)
- 25g zout

Bereidingsinstructies
- Doe alle bloem en gist in de mengkom en mix 2 minuten op laag.
Voeg geleidelijk 476g water toe en blijf mixen op de laagste snelheid tot het begint te combineren. - Zodra er een massa is gevormd (na ongeveer 4-5 minuten mixen) voeg je de poolish toe en blijf je mixen op de laagste snelheid.
- Begin langzaam 28g water toe te voegen om eventueel ongemengd meel in de kom op te vangen.
- Verhoog de mixersnelheid tot 50% en voeg het zout toe.
- Verhoog de snelheid tot 75% en voeg geleidelijk de resterende 56g water toe. Stop de mixer wanneer het water is opgenomen en het deeg glad is.
- Laat het deeg 5 minuten rusten voordat je het uit de mixer haalt.
- Verdeel het deeg in bolletjes van 250g, leg ze op een schaal, dek af en zet 24-48 uur in de koelkast.
- Laat de balletjes 2 tot 3 uur op kamertemperatuur komen voordat je ze bakt.
- Verwarm de pizzasteen tot 340°C. Druk het deeg uit tot een cirkel van 25-30cm, druk er de lucht uit vollledig tot aan de randen. Leg het op een met bloem bestoven werkblad.
- Beleg en schuif de pizza in je oven. Bak met een lage vlam, draai elke 30-45 seconden 90 graden gedurende 3-4 minuten.
- Draai voor de laatste minuut van het bakken de vlam naar hoog om meer kleur te krijgen. Draai de pizza regelmatig om.
- Haal de pizza uit de oven, garneer met oregano, extra vierge olijfolie en pecorino romano.