New York Style Pizza

Ingrediënten

  • 450g sterk wit broodmeel
  • 50g griesmeel
  • 0.80g instant gedroogde gist
  • 14g kristalsuiker
  • 314 ml water
  • 15g fijn zeezout
  • 12g olijfolie

Bereidingsinstructies

  1. Om het deeg te maken, doe je het water in de kom van een mixer en voeg je de gist toe. Meng met je vingers om het op te lossen voordat je de deeghaak erop zet en op de laagste snelheid afstemt.
  2. Voeg geleidelijk de bloem toe aan de kom en voeg het zout toe ongeveer halverwege het toevoegen van de bloem. Blijf 3-4 minuten mixen op de laagste snelheid.
  3. Zet de mixer uit, voeg de olijfolie toe aan de kom en laat het deeg 10 minuten rusten.
  4. Geef het deeg een laatste mix van 1-2 minuten om de olie erin te verwerken voordat je het deeg overbrengt naar een werkbank. Dek af met een kom en laat 1 uur rusten.
  5. Bestrijk de werkbank licht met olijfolie voordat je het deeg in 2 delen verdeelt en op het met olie bestreken oppervlak legt. Vorm van elk stuk een deegbal, doe de deegballen over in een deegkrat, een luchtdichte bak of schaal en laat ze minstens 24 uur, bij voorkeur 48 uur, in de koelkast rusten.
  6. Laat je deegballen ongeveer 1-2 uur op kamertemperatuur rusten voordat je de pizzaballen vormt (het is belangrijk om de gluten de tijd te geven om zich te vormen, maar hoe lang dit duurt hangt af van hoe warm of koud de omgeving is!)
  7. Verwarm de oven en de pizzasteen tot ongeveer ongeveer 400-420 graden.
  8. Meng in een diep bord een handvol bloem en een handvol griesmeel door elkaar, neem een pizzabal uit de deegkrat breng en wentel hem langs beide zijden door het bloemmengsel.
  9. Vorm de pizzabodem (de opstaande rand is niet zo hoog als bij een Napolitaanse pizza), beleg met toppings naar keuze en schuif de pizza in de oven. Bak hem ongeveer 4 1/2 minuut. Draai en keer regelmatig.
Scroll naar boven